С успокояване на пандемията намалява и броят на починалите у нас,

...
С успокояване на пандемията намалява и броят на починалите у нас,
Коментари Харесай

Близо 20 % спад в смъртността отчете НСИ с успокояване на пандемията

С успокояване на пандемията понижава и броят на умрелите у нас, сочат данните на Националният статистически институт /НСИ/. В интервала юли - септември общо в страната са умряли 24 711 души, което съставлява спад в броя на случаите с 19.8% по отношение на същия интервал на миналата година.

Запазва се по-високата смъртност при мъжете - 15.6 на хиляда души при13.5 при дамите.

Тенденцията се вижда и в данните на статистиката за броя на умрелите от ковид. За интервала юли - август те са 463 на база сумиране на случаите, оповестявани от управляващите в портала coronavirus.bg. За същия интервал на миналата година Национален статистически институт показва, че умрелите от болестта са 3531.

Най-висока смъртност през третото тримесечие на тази година е регистрирана в седмицата 25-31 юли. Най-голямо е понижението на смъртните случаи през 37-ата седмица - 252 случая, или с 12.2% по отношение на базовия интервал (2017 - 2021 година). Най-голям спад на случаите през третото тримесечие има в областите Търговище,, Велико Търново и Ловеч, а минимален - в областите Сливен, Кърджали и Плевен.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР